На проспекті Глушкова ускладнено рух через ДТП з тролейбусом – що відомо (оновлюється)

Як повідомляє патрульна поліція, автопригода сталась неподалік станції метро ”Виставковий центр”, рух транспорту ускладнений у напрямку станції метро ”Теремки”. На світлині, яку додали правоохоронці,...
ГоловнаТехнологіїiPhone SE 4: як довести, що одна камера iPhone краща за чотири...

iPhone SE 4: як довести, що одна камера iPhone краща за чотири камери Android

UPG

Зазвичай я не так починаю розповідь, але якщо ви думаєте про те, щоб найближчими місяцями купити новий (або вживаний) iPhone за 400-500 $, то, мабуть, вам варто передумати. Особливо якщо телефон, на який ви поклали очі, називається iPhone SE (2022) або навіть iPhone 13.

Якщо вірити чуткам та іншим витокам інформації, iPhone SE 4 (2024) має вийти на ринок навесні 2024 року (можливо, у березні), і ця модель має стати найбільшим оновленням в історії лінійки Apple середнього класу Special Edition.

Але оскільки я вже детально розбирала iPhone SE 4, зараз хочу поговорити про конкретну частину телефону, яка часто опиняється в центрі уваги після виходу кожного нового екземпляра, — про камеру.

Нещодавно ми дізналися, що одна важлива деталь в iPhone SE 4 змінилася (принаймні, за словами анонімного джерела): тепер Apple готова надати iPhone SE ту ж 48-Мп камеру, що і в iPhone 15 за 800 $ замість старої 12- Мп камери, яку компанія використала вже давно.

Чому так важливо? Якщо вам не такі цікаві знімки, то це не так вже й суттєво. Але якщо вам не байдуже, то ви будете приємно здивовані, дізнавшись, що 48-Мп камера в iPhone 15 – це одне з найбільших оновлень камери за всю історію Apple, що робить її можливе додавання до iPhone SE дуже цікавим.

Інші новини: скоро Pixel 7a може перестати бути найкращою камерою в сегменті смартфонів середнього класу. Упс.

Маючи застарілі 12-Мп рецептори на задній панелі, iPhone SE, SE 2 і SE 3 ніколи не відрізнялися хорошими камерами. Але передбачувана 48-Мп камера iPhone SE 4 може остаточно змінити ситуацію. Діана Чупанова

Я ніколи не була прихильницею поняття кількох камер на задній панелі телефону.

По-перше, зум- та надширококутні матриці, які використовують виробники телефонів, рідко бувають однакової з основною камерою якості, що призводить до невідповідності — завжди доводиться робити усвідомлений вибір, яка камера краща для того чи іншого сценарію. У багатьох випадках колірна настройка різних камер також може бути несумісною. Не кажучи вже про те, що бачити на задній панелі телефону 3–5 сенсорів камер просто… дивно — звичайно, сьогодні це вже «норма», але мені все одно здається дивовижним.

Коротше кажучи, я уявляю кращу камеру для смартфона з одним великим сенсором зі змінним зумом і змінною діафрагмою, що забезпечує постійну якість зйомки і чистіший дизайн задньої панелі, який краще відображає те, чим є смартфони, не перетворюючись на справжні камери.

І хоча моя мрія про одну камеру поки не здається здійсненною (саме тому флагмани преміум-класу, як і раніше, потребують мультикамери), я б заперечила, що те саме не відноситься/не повинно ставитись до бюджетних та середніх телефонів, які змушені скорочувати витрати , щоб відповідати певній ціновій планці

Чи може одна камера Apple в iPhone SE 4 в результаті виявитися кращою за чотири камери Android? Цілком ймовірно.

Я завжди вважала, що наявність однієї чудової задньої камери набагато краще, ніж 3–4 посередніх, і, хоча хтось може посперечатися зі мною, це суб’єктивне питання, я вважаю, що бюджетні та середні телефони на Android, такі як Galaxy A34 , Galaxy A54, а також безліч пристроїв Xiaomi та OnePlus, доводять цю точку зору.

Звичайно, всі вони оснащені надширококутними камерами, що дуже зручно, але я сказала б, що наявність одного основного сенсора флагманського рівня дозволило б створити більш преміальний досвід у цьому ціновому сегменті.

З практичної точки зору, якщо додаткові камери мають погану/середню якість у порівнянні з основним сенсором, то в більшості випадків ви все одно використовуватимете основну камеру, особливо при середньому/слабкому освітленні. Це робить інші камери трохи безглуздими і позбавляє вас шансу мати більш якісну основну камеру, яку ви будете використовувати в 90% випадків.

Не кажучи вже про те, що якщо сконцентрувати 100% уваги на створенні єдиної максимально ефективної камери, то у виробників телефонів буде достатньо часу та ресурсів для розробки найкращих алгоритмів, обробки зображень та налаштувань, що дозволяють отримати найкращу камеру для смартфона вартістю 300-500$.

У контексті iPhone SE 4 перехід від однієї 12-Мп камери до більш преміального 48-Мп сенсора замість подвійної камери 12+12-Мп також допоможе середньому телефону Apple виконати трюк під назвою “зменшення сенсора”, забезпечивши “камеру” з 2-кратним оптичним. зумом без необхідності використовувати 2-кратний сенсор, який може зробити телефон дорожчим (при цьому погіршивши якість зйомки в умовах низького освітлення).

Я завжди вважала, що камера із зумом замість надширокого об’єктиву більш практична, тому я б віддала перевагу мати один високоякісний сенсор, який може працювати як телефотокамера (за винятком випадків, коли можна мати і те, й інше, звичайно).

Не варто навіть починати розмову про додаткові 2-5-Мп «глибинні» та макросенсори в телефонах бюджетного та середнього класу, які призначені для того, щоб обдурити вас і змусити думати, що ви отримуєте більше за менші гроші, хоча насправді це не так. Це просто оптичний обман (Каламбур).

Проста математика – якщо iPhone SE 4 матиме таку ж 48-Мп камеру, як і iPhone 15, це означатиме, що його камера (набагато) краща, ніж у iPhone 14.

І хоча я вважаю, що у iPhone SE 4 є всі шанси відібрати у Pixel 7a титул «кращого камерофона середнього класу» (завдяки якості відео Apple і неймовірним фотографіям, які отримують за допомогою 48-Мп камери iPhone 15), буде справедливо згадати і iPhone 14 – Найбільш очевидного конкурента iPhone SE 4 з боку Apple.

У двох словах, якщо уявити, що iPhone SE 4 має таку саму 48-Мп камеру, як і iPhone 15, то вибір буде дуже простим – я б у будь-якій ситуації обрала єдину 48-Мп камеру iPhone 15, а не 12+12 -Мп камери iPhone 14

Не зрозумійте мене неправильно, наявність надширококутної камери іноді дуже зручна, але цього року обробка зображень в iPhone 15 знаходиться на новому в порівнянні з iPhone 14 рівні:

  • Нова 48-мегапіксельна камера Apple за замовчуванням робить знімки з роздільною здатністю 24 Мп, які є найкращими у своїй категорії по різкості та деталізації; зникла жахлива обробка Apple, яка робила фотографії з роздільною здатністю 12 Мп штучно різкими.
  • Ви отримуєте суперкорисний 2-кратний оптичний зум з матриці високої роздільної здатності як на фото, так і на відео, а також в режимі «Портрет», що практично рівносильне наявності додаткової камери (або принаймні другої фокусної відстані)
  • Модернізований алгоритм режиму «Портрет» (ексклюзивний для iPhone 15) дозволяє відокремити об’єкт зйомки від фону, чого не можна сказати про старі моделі iPhone.
  • Модернізований алгоритм HDR у 48-мегапіксельній камері iPhone 15 дійсно змінює ситуацію під час зйомки у складних умовах освітлення, наприклад, коли сонце знаходиться позаду вас, або в умовах яскравого світла.

Не варто недооцінювати потужність процесорів A16/A17, якими Apple, як очікується, нагородить iPhone SE 4. Це має призвести до колосального стрибка якості в порівнянні з фотографіями та відео, які отримують з iPhone SE 3.

Загалом, враховуючи постійне лідерство Apple за якістю відео, неважко передбачити, що iPhone SE 4 зніматиме найкращі відеоролики в ціновому сегменті від 400 до 500 $. Але завдяки передбачуваному переходу на 48-Мп камеру з кроп-сенсором і поліпшеною обробкою зображень Apple, iPhone SE може стати фаворитом на звання кращого камерофона в середньому ціновому сегменті.

В даний час цей титул належить приголомшливому Pixel 7a, який має відмінну для своєї ціни камеру, але якщо чутки про iPhone SE 4 вірні, то надширококутна камера Pixel цілком може стати єдиною причиною, по якій варто вибрати бюджетний апарат Google, а не iPhone SE ( 2024).

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Головне за день

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Опитування

Чи пішли б ви на поступки русні через відсутність світла/тепла?

ТОП новини