Один з наймасованіших обстрілів України: цієї ночі Росія атакувала Київ дронами

Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, вночі ворожі війська здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню та інфраструктурі України....
ГоловнаПолітикаВійна в Україні має загрозу ескалації та поширення – Ван І

Війна в Україні має загрозу ескалації та поширення – Ван І

МЗС Китаю опублікувало свій прес-реліз за підсумками переговорів Кулеби з міністром закордонних справ КНР Ван І.

Війна в Україні, на думку Пекіна, має загрозу ескалації та поширення. Китай виступає за політичне рішення за столом переговорів. Зазначається, що Україна та Росія останнім часом «різною мірою посилають сигнали про свою готовність до переговорів».

«Хоча згоди щодо умов та термінів таких переговорів не досягнуто, ми підтримуємо всі зусилля, які сприяють миру та готові продовжувати відігравати конструктивну роль у досягненні припинення вогню та поновленні мирних переговорів», – йдеться у заяві МЗС Китаю.

«Завершилися переговори. Вони тривали загалом понад три години, довше, ніж планувалося. Це була дуже глибока і конкретна розмова», — повідомило Reuters з посиланням на джерело в українській делегації.

На сайті МЗС Китаю за підсумками зустрічі зазначили, що Китай і Україна «повинні розглядати і планувати двосторонні відносини з довгострокової перспективи». Під час зустрічі Ван Ї заявив, що обидві країни повинні підтримувати зв’язок.

Також згідно з повідомленням на сайті відомства, Ван Ї традиційно назвав російську агресію проти України «кризою, яка триває третій рік». Також він вкотре додав, що Китай «завжди був твердо прихильний сприянню політичному вирішенню кризи».

Також Кулеба, судячи з заяви МЗС Китаю, сказав, що Україна «уважно вивчила» китайсько-бразильську заяву, яка закликає скликати мирну конференцію щодо України за участю Росії.

«Україна надає великого значення думці Китаю і уважно вивчила «консенсус із шести пунктів», досягнутий Китаєм та Бразилією щодо політичного врегулювання української кризи. Україна бажає і готова брати участь у діалозі та переговорах з Росією. Звичайно, переговори мають бути розумними та предметними, націленими на досягнення справедливого та міцного миру», – цитується в повідомленні Пекіна позиція Кулеби.

Крім того, наводиться заява Кулеби, що Київ «підтримує позицію Китаю щодо тайванського питання і продовжить дотримуватися принципу єдиного Китаю». А також «високо цінує позитивну та конструктивну роль Китаю у забезпеченні миру та підтримці міжнародного порядку».

У свою чергу МЗС Китаю наголосило, що КНР є найбільшим торговим партнером України та найбільшим імпортером української сільгосппродукції.

«У першій половині цього року обсяг двосторонньої торгівлі показав швидкий імпульс зростання. Китай продовжуватиме розширювати імпорт зерна з України та спільно підтримуватиме безперебійні логістичні канали та міжнародну продовольчу безпеку», – йдеться у заяві.

У МЗС України кажуть, що «це була змістовна та ґрунтовна розмова» і дипломати домовились про подальшу співпрацю. А головна фраза, яка лунає під час розмови – це «справедливий мир».

Позиція України щодо переговорів з РФ залишається незмінною: Україна готова до цього «на певному етапі, якщо РФ буде готова вести їх доброчесно. Наразі такої готовності з російського боку не спостерігається».

З’явився прес-реліз українського МЗС щодо переговорів Кулеби з Ван І.

Підтверджується, що міністр заявив про готовність до переговорів з РФ, але за певних умов і на певному етапі.

«Кулеба довів послідовну позицію України, яка полягає у готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли Росія буде готова вести переговори сумлінно, але наголосив, що такої готовності з російської сторони поки що не спостерігається», – йдеться у повідомленні МЗС.

Також Кулеба розповів про результати мирного саміту у Швейцарії, «роз’яснив логіку подальших кроків щодо впровадження Формули миру як шляху до справедливого завершення російської агресії» та наголосив на важливій «ролі Китаю як глобальної сили світу».

Запис Війна в Україні має загрозу ескалації та поширення – Ван І спершу опубліковано на НОВИЙ ФОРМАТ.

Головне за день

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Опитування

Чи пішли б ви на поступки русні через відсутність світла/тепла?

ТОП новини