В Україні досі триває метеорологічне літо – Укргідрометцентр

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна повідомила речниця Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха. В нас дійсно були аномально високі значення...
ГоловнаЕкономікаФАО знизила прогнози світового урожаю зерна до рівня минулого року

ФАО знизила прогнози світового урожаю зерна до рівня минулого року

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) у вересні знизила прогноз щодо світового виробництва зернових 2024 року на 2,8 млн т порівняно з липнем — до 2 851 млн т, що майже на рівні виробництва попереднього року.

Про це говориться у повідомленні ФАО.

Прогноз виробництва фуражного зерна в усьому світі 2024 року був скоригований у бік зниження — до 1523 млн т, що на 7 млн т менше, ніж у липні, і зараз знаходиться на 9,4 млн т (0,6%) нижче рівня 2023 року.

«Скорочення значною мірою відображає вплив спекотних і сухих погодних умов у ЄС, Мексиці та Україні, які зменшили перспективи врожайності. Виснажливі наслідки війни в Україні також продовжують тиснути на сільськогосподарське виробництво», — пояснили у ФАО.

Зазначається, що аналітики збільшили оцінки світового виробництва пшениці 2024 року, а також рису, який, за прогнозами, досягне історичного максимуму в 537 млн т.

«Прогнозується, що загальне споживання зернових у світі в 2024/25 МР зросте до 2 852 млн т, що на 0,2% більше, ніж у 2023/24 МР», — повідомили в ФАО, зазначивши, що споживання рису досягне рекордно високого рівня.

Прогнозується, що світові запаси зернових збільшаться на 1,2% наприкінці сезону 2025 року, що призведе до глобального співвідношення запасів зернових до використання в 2024/25 роках на рівні 30,7%.

«Загальний обсяг міжнародної торгівлі зерновими зараз оцінюється на рівні 485,6 млн т, що на 3,3% менше, ніж у 2023/24 роках, головним чином завдяки меншим обсягам торгівлі фуражним зерном», — підсумували у ФАО.

Головне за день

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Опитування

Чи пішли б ви на поступки русні через відсутність світла/тепла?

ТОП новини